Een stok achter de deur

terug naar de pagina "schrijfcoach"

Tim

Schrijfcoaching maakt het schrijven gemakkelijker. Van mij krijgt u structuur: ik leer u stap voor stap te werken. Op inspiratie reken ik niet, wel op inzet. Hoe gaat dat, schrijfcoaching?
We beginnen met een gesprek waarin we beslissen wanneer het af moet zijn. Daaruit volgt een werkschema. Dat kan in de loop der tijd aangepast worden, want het leven kan elk plan doorkruisen.
Om de week is er een telefonische coachingsessie. We praten over uw werk, over de voortgang erin en waar u tegenaan loopt. Ik stel vragen, want u heeft aan mij ook een gesprekspartner met belangstelling. Dat scheelt ook. U staat er niet alleen voor.
Verder lees ik per sessie wat u schrijft, tot een maximum van zo'n 25 A4 per keer. Daar vind ik wat van, en van mij krijgt u opbouwende kritiek waarmee u meteen aan de slag kunt. Ik zeg dus niet: "Daar moet u nog eens over nadenken." Maar ik zeg wel: "Hoofdstuk 3 kunt u beter beginnen met ..." Het is dus voor alles praktisch.
Ik denk ook met u mee wat vormgeving en publicatie betreft, maar mijn werk is vooral uw manuscript: ervoor zorgen dat u zo goed schrijft als u kunt.
En zeker weten dat u doorgaat met schrijven, als u weet dat ik wacht op wat u schrijft. Dat is de stok achter de deur.

Als u weet dat het tijd is, om het een en ander op papier te zetten, en u kunt een partner in crime gebruiken, stuur me dan een mailtje. U ziet het contactformulier op de pagina.