Tim. Avonturen en bespiegelingen van een kater op leeftijd

terug naar de pagina "Boeken" Lolle van Houten

Prometheus, okober 2015

Zes maanden voor zijn twintigste verjaardag besloot Tim een blog te beginnen, in de hoop anderen te bereiken. Openhartig en aanstekelijk schrijft hij over zijn leven van alledag. Hoe denkt hij over ouder worden? Wat vindt hij van de liefde? Als hij opnieuw mocht beginnen, wat zou hij dan anders doen? En praktisch: moet een dier meehelpen in de huishouding? Een enkele keer onthult hij ook iets over zijn beroerde jeugd, waaraan hij een angststoornis heeft overgehouden.

Tim leest geen kranten (al loopt hij er graag overheen) en van televisie kijken houdt hij niet. Toch heeft hij een goede kijk op de moderne mens, waarbij zijn milde directheid opvalt en verwarmt. Dat maakt hem een inspirational writer van niveau. Voor het boek zijn fragmenten uit zijn dagboeken en blogs bij elkaar gebracht om zijn autobiografie samen te stellen. Het resultaat is een heel pakket aan herinneringen, gedachten en meningen van een manpoes die het liefst met iedereen in gesprek gaat. Stoer, gevoelig en veel te optimistisch: dat is Tim.

Helaas is Tim er niet meer, maar gelukkig heeft hij zijn gedachten en gevoelens vastgelegd in dagboeken en blogs. Wie schrijft, die blijft/